2014

Han log vänligt, och jag mötte upp med ett minst lika glittrande leende när jag kände igen honom på andra sidan av den reflekterande fönsterrutan. Tre ord, ett nervöst skratt och en kram. Jag svarar: "Tack, du med." Fjorton minuter senare sitter vi på cafféet mittemot hans lägenhet. Jag med en kopp te i mina händer och han med hela min pulserande existens. Han berättar om alla platser och saker han sett, om folk han mött och om alla ändlösa nätter i den aldrig sovande staden. Sen kysser han mig mjukt på halsen, och jag tänker att jag nog aldrig vill vara utan honom igen. Vi lämnar cafféet med lätta hjärtan och ihoptrasslade fingrar. Jag ber honom att följa med mig ikväll. Svaret dröjer lite. "En annan gång". En kyss på pannan. Han låter mig följa honom till den nästan diagongränd-skymda dörren och tar farväl med en "hela armen"-kram. Mitt bröst och mina armar och mina ben och hela min kropp skriker åt mig och ber mig att aldrig släppa taget. Inte den här gången. I dörren ber han mig om att jag ska höra av mig snart igen. Han springer upp för trapporna, fortfarande med en del av min lika pulserande existens i sina händer. Jag väntar en stund innan jag sparkar småsten hela vägen hem igen. Fortfarande med ett glitterleende.

Sommarminnen


 

Full of broken thoughts

Hade nästan glömt hur det kändes att leva utanför någon annans måsten. Tack vet jag vackra vänner och monopol-nätter.

[Ja. Jag vet vad jag sa och hur jag drog mig undan när du frågade om henne. Det var dumt, men jag menade det, och gör det nog än. Det är inte det att jag vill dig något ont, jag tycker bara inte om tanken på att se dig med någon annan. Och, av någon underlig anledning, speciellt inte när hon har ett sötare leende än Oss.]

Projektplan


Go, go, gogol bordello

Fredag. Sitter och äter jordgubbskräm ur ett fruktfat, och tänker att det där med kärlek och "under-kudden"-känslor kanske inte är så svårt trots allt.

Först ner och sen upp och sen upp

Men hallå. Jag vill väl visst aldrig bli äldre! Jag vill väl jämt och jämt vara arton år och låtsaskär. Gå på långa promenader genom sovande städer med fina vänner och pojkar man ibland, fast bara i smyg, vill gå nära och hålla i handen. Vandra över och under lysande, magiska broar. Plocka bakfickorna fulla med småsten och fika bort måndagseftermiddagar på den jättegröna mattan mitt i lägenheten med egengjorda kaffekakor som är sådär snuskigt kladdiga, och fastnar lite i strumpan om man trampar på dem. Och skriva svåra och lite tappade kärleksförklaringar över facebookchatten, i bara versaler och snea meningar som emellanåt avslutas med påhittade smileys. Jag vill nynna med till en okänd melodi som fortfarande låter sig påminnas om regnkyssta gungor och billigt importvin och svartmålade ögon som viskar: "följ med oss inatt, kom och göm din nakna kropp bakom våran ack så mörka och ack så blöta ögonlock."

Måste vi bli äldre?
Vill inte.

RSS 2.0